Menu Oulu

Alkupalatdolmadeshalloumi

1. HORIATIKI SALATA…….7,50
Kreikkalainen salaatti aidon pohjois-kreikkalaisen feta-juuston kera. G, VL.

2. DOLMADES…….7,80
Uunissa tomaattikastikkeessa haudutettuja riisitäytteisiä viininlehtikääryleitä, maustettu miedosti sitruunalla, kreikkalaisen jogurtin kera. G, Myös M.

3. HALLOUMI-JUUSTOA…….7,90
Grillattua kyproslaista halloumi-juustoa salaattipedillä. G.

4. SAGANAKI…….9,20
Uppopaistettua vuohen/lampaanjuustoa.

5. KALAMARI…….8,90
Aigeanmeren nro 1 -annos, friteerattuja mustekalarenkaita. M.

6. AKROTIRI…….9,80
Uppopaistettuja, valkosipulilla ja yrteillä marinoituja jättikatkarapuja kahdella kastikkeella: Tomaatti-yrtti- ja valkosipulikastikkeella. VL.

7. LOUKANIKO ME TZATZIKI…….8,80
Miedosti mausteinen naudanliha-lammasmakkara, tzatzikin ja pitaleivän kera.

8. KAPNISTO ME HALLOUMI…….9,70
Savukalkkunaa grillatun halloumi-juuston kera. G.

9. FETA SUPPA
ALKURUOKA…….8,50    PÄÄRUOKA…….16,50
Fetakeitto. G.

10. DIPPILAUTANEN…….14,50
Neljä dippiä ja pitaleipää. Sopii myös alkupalaksi kahdelle.

11. KEFI…….19,80
Kreikkalaista salaattia, viininlehtikääryleitä, juustotäytteisiä minipaprikoita, grillattua halloumi-juustoa, munakoisodippiä, tzatzikia ja pitaleipää. Yhdelle, kahdelle tai  useammalle… Myös G.

Mezedes – alkupalalautaset

Kokoa mieleisesi alkupalalautanen – valitse 4 tai 5 alkupalaa tai dippiä. Sopii myös alkupalaksi kahdelle.

HORIATIKI SALATA
DOLMADES
HALLOUMI-JUUSTOA
SAGANAKI
KALAMARI
NAUDANLIHA-LAMMASMAKKARA
SAVUKALKKUNAA
TZATZIKI JA PITALEIPÄÄ
MELINZANO JA PITALEIPÄÄ
JUUSTOTÄYTTEINEN MINIPAPRIKA

4:n alkupalan lautanen…….16,80
5:n alkupalan lautanen…….18,80

Dipit

12. TZATZIKI JA PITALEIPÄÄ…..7,50
Kreikkalainen jogurtti-kurkkudippi, maustettu valkosipulilla, mintulla ja oliiviöljyllä. Myös G.

13. MELINZANO JA PITALEIPÄÄ…..7,50
Kevyesti savustetusta munakoisosta, valkosipulista ja majoneesista valmistettu dippi. M.

14. HUMUS JA PITALEIPÄÄ…..7,50
Dippien ”kuningatar”, sekoitus kikhernetahnasta ja tahinista (seesamtahna). Terveellinen ja proteeinipitoinen dippi! M. Myös G.

15. DIPPILAUTANEN…..14,50
Neljä dippiä ja pitaleipää. Sopii myös alkupalaksi kahdelle.

 

Salaatit

16. ISO HORIATIKI…….16,90
Kreikkalainen salaatti aidon pohjois-kreikkalaisen fetajuuston kera. G, VL.

17. ORNITHA…….18,50
Kanasalaatti tuoreen salaatin ja aidon kreikkalaisen fetajuuston kera sekä pitaleipää.
Lisäksi suosittelemme tzatzikia. +2,90. VL, Myös G, Myös M.

18. MERAKLI…….20,90
Lampaan rosvopaistisalaatti tuoreen salaatin ja aidon kreikkalaisen fetajuuston kera sekä tatzikia ja pitaleipää. Myös G, Myös M.

Kalakalamari

19. PAREA…..20,80
Kreikkalaista salaattia, katkarapu- ja munakoisodippiä, mustekalanrenkaita, juustotäytteisiä minipaprikoita ja pitaleipää.

20. KALAMARI…..19,80
Friteerattuja mustekalarenkaita ja katkarapudippiä. M.

21. PÄIVÄN KALAA…..24,50
Päivän kalaa sitruunakastikkeella. VL.

22. THALASSA…..31,50
Meren aalloista – jokaisen kalastajan unelmasaalis: Friteerattuja mustekalarenkaita, jättikatkarapuja, päivän kalaa sitruunakastikkeella ja kreikkalaista salaattia. VL.

Kasvisjemista

23. KEFI……19,80
Kreikkalaista salaattia, viininlehtikääryleitä, juustotäytteisiä minipaprikoita, grillattua halloumi-juustoa, munakoisodippiä, tzatzikia ja pitaleipää. Myös G.

24. MONASTIRI……19,50
Kykkon luostarin paastoruoka; sipulia, paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaattia , valkosipulia ja yrttejä . Päällä feta-juustoa, lisäksi kreikkalaista salaattia. G, VL, Myös M.

25. DOLMADES JEMISTA……19,50
Uunissa tomaattikastikkeessa haudutettuja riisitäytteisiä viininlehtikääryleitä miedosti sitruunalla maustettuna. Tarjoillaan lohkoperunoiden, grillatun halloumi-juuston ja kasvisten sekä kreikkalaisen jogurtin kera. G.

Crecianin perinteisetsouvlaki

26. MONASTIRI……19,50
Kykkon luostarin paastoruoka; sipulia, paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaattia , valkosipulia ja yrttejä. Päällä feta-juustoa, lisäksi kreikkalaista salaattia. G, VL, Myös M.

27. KANASOUVLAKI……18,80
Kaksi grillatua kananfilevarrasta.
Lisäksi suosittelemme tzatzikia ja pitaleipää. +3,20. G, M.

28. PORSASSOUVLAKI……18,80
Kaksi grillatua porsaanfilevarrasta.
Lisäksi suosittelemme tzatzikia ja pitaleipää. +3,20. G, M.

29. MIXSOUVLAKI……18,80
Yksi kananfilevarras ja porsaanfilevarras.
Lisäksi suosittelemme tzatzikia ja pitaleipää. +3,20. G, M.

30. KREIKKALAISET JAUHELIHAPIHVIT……19,90
Yrteillä maustettuja jauhelihapihvejä fetakastikkeen kera. G, VL.

31. MOUSSAKA……20,50
Perinteinen kreikkalainen kotiruoka kyproslaisella reseptillä. Jauhelihaa, perunaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa valkokastikkeella kuorutettuna. Tarjoillaan kreikkalaisen salaatin kera.

32. STAMNA……23,80
Uunissa haudutettua naudan paahtopaistia paprikan ja sipulin kera. G, M.

33. ROSVOPAISTI KLEFTIKO……21,20
Viinillä ja yrteillä marinoitua ja pitkään uunissa haudutettua lampaanpaistia.
Lisäksi suosittelemme tzatzikia ja pitaleipää. +3,20. G, M.

Talon erikoisuudetzorbas

34. KANA-OLYMPIA…..23,90
Kreikkalaista salaattia, grillattua kananfileetä, viininlehtikääryleitä, juustotäytteisiä minipaprikoita, grillattua halloumi-juustoa, munakoisodippiä, tzatzikia ja pitaleipää. Myös G.

35. LAMMAS-OLYMPIA…..24,50
Kreikkalaista salaattia, lampaan rosvopaistia, viininlehtikääryleitä, juustotäytteisiä minipaprikoita, grillattua halloumi-juustoa, munakoisodippiä, tzatzikia ja pitaleipää. Myös G.

36. AFRODITEN KANA…..21,90
Grillattua kanafilettä ja halloumi-juustoa paprikakastikkeella. G.

37. HALLOUMIKANA…..21,90
Grillattua kanafilettä tomaatti-yrttikastikkeen ja grillatun Halloumi-juuston kera. G.

38. ARNI SOUVLAKI…..27,50
Mausteisella jogurtilla marinoitua lampaan ulkofileetä vartaassa. Tarjoillaan tzatzikin ja pitaleivän kera.

39. POLITIKO PIATO…..25,90
Konstatinopolin poliittinen kokoelma: Lampaan rosvopaistia, grillattua kananfilettä ja kreikkalainen jauhelihapihvi fetakastikkeen kera. G. VL.

40. MINOKSEN HÄRKÄÄ…..29,80
Härän sisäfilepihvi fetajuusto- tai paprikakastikkeella. G.

41. ZORBAKSEN LAUTANEN…..30,80
Kana- ja porsaanfilevarras, rosvopaistia, kreikkalainen jauhelihapihvi, kreikkalaista salaattia, tzatzikia ja pitaleipää. Myös G.

Mezet

42. ARTEMIS MEZE……64,00
Artemis on kreikkalaisessa mytologiassa metsästyksen jumalatar. Alkuruoaksi Kefi-lautanen. Pääruoaksi kana- ja porsaanfilevarrasta, kreikkalaista jauhelihapihviä, rosvopaistia, tzatzikia ja valitsemasi lisäke. G.

43. POSEIDON MEZE……68,00
Poseidon on kreikkalaisessa mytologiassa meren jumala. Tässä mukava kooste meren antimia: Alkuruoaksi Kefi-lautanen. Pääruoaksi päivän kalaa sitruunakastikkeessa, friteerattuja mustekalarenkaita, jättikatkarapuja, katkarapudippiä ja valitsemasi lisäke.

44. MEZES NISTISIMOS……56,00
Nistisimos tarkoittaa paastoa. Sisältää 9 paastonajan ruokaa valitsemallasi lisäkkeellä. Ei sisällä lihaa.

45. KYPROKSEN MEZE……69,00
Kypros sijaitsee Välimeren itäosassa ja sijaintinsa vuoksi saari on saanut vaikutteita ruokakulttuuriinsa kaikista ilmansuunnista. Pöydän keskelle tarjoiltuna  17 ruokalajin meze-ateria valitsemallasi lisäkkeellä.

Jälkiruoat

46. PAGOTO……6,20
Vanilja- ja suklaa jäätelöä, kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. G, Myös M.

47. SEMOLINAN SALAISUUS……7,50
Kreikkalaista halvaa jäätelön kera. G, Myös M.

48. GREEK SUNDAE……7,80
Vanilja- ja suklaajäätelöä, grillattua banaania, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa. G, Myös M.

49. DOUKISSA……7,50
Talon suklaa-keksikakkua vaniljajäätelön kera.

50. ORANGE JAURTI……7,50
Kreikkalaista jogurttia, appelsiinia, hunajaa ja pähkinöitä. G.

51. BAKLAVA……7,50
Kreikkalainen lehtitaikinaleivonnainen, jäätelön kera. (Sis.pähkinää) Myös M.

52. KATEIFI……7,50
”Enkelinhiuskäärö” jäätelön kera. (Sis.pähkinää) Myös M.